ESK Academy har startat med seminarie om ledarskap

ESK-Etikrådet_IMG_5574

Den 19 september gick startskottet för vårt första seminarium i ESK Academy.

Mats Tyrstrup på ESK Academy

Mats Tyrstrup på ESK Academy

Marie Corell, utbildningsansvarig ESK Academy, sa ”Vi fick en mycket givande och annorlunda presentation av Mats Tyrstrup, docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Han delade med sig av sin forskning kring vardagens ledarskap, som väckte många tankar och idéer och resulterade i bra argument som kan användas i diskussion med både kunder och kandidater”.

 

Några ytterligare kommentarer från deltagarna:
– ”Väldigt inspirerande – bra föreläsare och lokaler”
– ”Mycket användbart och stimulerande”
– ”Stort tack för ett riktigt intressant och bra seminarium”
– ”Tack för en spännande förmiddag”
– ”Hade varit bra med namnskyltar”
– ”Bra föreläsare – rolig, underhållande, medryckande”
– ”Aktuellt och relevant ämne”
– ”Gärna mer interaktion i grupper”
– ”Bra, tänkvärt innehåll i dagens program”
– ”Nya infallsvinklar på ledarskap”
– ”Se till att grupperna för bikupsdiskussionerna skiftar mellan föredragen”

Nästa utbildningstillfälle är den 27 november. Vi kommer då att få lyssna till Martin Rogberg, ekonomi doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Han kommer att prata om ledarskapstrender & populära managementmodeller.

Du som ESK medlem, passa på och anmäl dig snarast. Först till kvarn gäller.
Anmälan skickas mail till IPF AB kundservice@ipf.se

Väljer vi rätt chefer – om vardagens ledarskap, Mats Tyrstrup 

Tisdag den 18 september 2012 

Det finns en massa tankar om vad ledarskap är och borde vara. Men vet vi egentligen hur det ser ut i chefers vardag? Vilka förutsättningar har exempelvis företagsledare för att utföra sitt arbete på ett bra sätt? Och ser det annorlunda ut idag jämfört med tidigare? Mats Tyrstrup är verksam vid Centre for Advanced Studies in Leadeship och docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har ägnat nästan hela sitt yrkesliv åt frågan om chefers arbete, både som forskare och som ledarskapskonsult.

Ledarskapstrender & populära managementmodeller, Martin Rogberg 

Tisdag den 27 november 2012 

Hur ser det ut när man spanar på dagens ledarskapstrender och populära management-modeller? Vad är det man pratar om just nu och vad har blivit hopplöst passé? Vilka idéer kan vi ha någon nytta av och vad är mest kejsarens nya kläder? Martin Rogberg är ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm och VD för Institutet för Personal- & Företagsutveckling vid Uppsala universitet. Han är en av Sveriges ledande experter på moden och trender inom managementområdet.

Criminal Records – Law & Practice in Sweden, Christel Backman 

Onsdag den 6 februari 2013 

Idag skaffar vi oss upplysningar från belastningsregistret och andra källor på ett helt annat sätt än tidigare för att bedöma kandidater. Hur ska vi förstå den här utvecklingen? Hur använder sig rekryterare av denna information i praktiken? Och vilka etiska dilemman står vi inför? Christel Backman har under 2012 lagt fram en tankeväckande avhandling på detta tema som fått stor uppmärksamhet. Till vardags är hon är verksam på sociologiska institutionen vid Göteborgs Universitet.

Tiden för seminarierna är kl. 09.00-12.00 och plats är Lundqvist & Lindqvist Konferens, Klarabergsviadukten 90 i Stockholm.